Wat doet Impressief?


Door jarenlange "verbazing" over hoe er wordt omgegaan met klanten, gasten en cliënten, ben ik trainingen gaan ontwikkelen om gastvrijheid weer op de kaart te zetten. Ik heb deze trainingen ontwikkeld voor iedereen die dagelijks klant-, gast-, clientcontact heeft, denk hierbij aan telefonistes/receptionistes - winkelpersoneel - horecapersoneel - zorgpersoneel enz. en die het verschil willen maken tussen gewoon goed en een memorabele beleving. Deze trainingen zijn mogelijk voor groepen, maar zeker ook zijn individuele trainingen mogelijk. Samen met u worden deze trainingen op maat gemaakt, gastvrijheid is maatwerk. Iedereen, ieder team, iedere organisatie/onderneming is anders. In de voorbespreking gaan we samen kijken naar uw visie op gastvrijheid en hoe deze het beste kan worden uitgedragen.


Mijn kracht is dat ik altijd uitga van het positieve in de mens: iedereen doet zijn best!


Het resultaat zal zijn: beter contact met klanten, gasten en cliënten, deze zullen positief over u praten (imago-verbetering) en dus meer omzet. Maar ook hebben medewerkers meer plezier in hun werk.


Consulten

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we uw visie op gastvrijheid. Mijn doel is te begrijpen wat u nodig heeft, zodat we samen een goed plan kunnen maken.

Strategische planning

Ik combineer jaren ervaring met frisse ideeën om uitdagingen aan te gaan en u te helpen gastvrijheid nog beter op de kaart te zetten. Visie, innovatie, verbinden en strategisch "mee"denken. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Trainingen

Iedereen kan een plan maken ik wil dat u het ook uitvoert. Door middel van op maat gemaakte trainingen gaan we samen aan de slag!