Wat doet Impressief?


Door jarenlange "verbazing" over hoe er wordt omgegaan met klanten, ben ik trainingen gaan ontwikkelen om klantbeleving weer op de kaart te zetten. Ik heb trainingen ontwikkeld voor iedereen die te maken heeft met klantcontact, denk hierbij aan telefonistes - receptionistes - winkelpersoneel - horecapersoneel enz.. Deze trainingen zijn mogelijk voor groepen, maar zeker ook zijn individuele trainingen mogelijk. Samen met u worden deze trainingen op maat gemaakt. In de voorbespreking gaan we samen kijken naar de "pijn"punten en hoe we deze het beste kunnen oplossen.


Mijn kracht is dat ik altijd uitga van het positieve in de mens: iedereen doet zijn best!


Het resultaat zal zijn: beter contact met klanten, klanten die positief over u praten (imago-verbetering) en dus meer omzet. Maar ook hebben medewerkers meer plezier in hun werk.


Consulten

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we uw doelen. Mijn doel is te begrijpen wat u nodig heeft, zodat we samen een goed plan kunnen maken.

Strategische planning

Ik combineer jaren ervaring met frisse ideeën om uitdagingen aan te gaan en u te helpen klantbeleving op de kaart te zetten. Visie, innovatie en strategisch "mee"denken. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Trainingen

Iedereen kan een plan maken ik wil dat u het ook uitvoert. Door middel van op maat gemaakte trainingen gaan we samen aan de slag!