Wat doet Impressief?


Door jarenlange "verbazing" over hoe er wordt omgegaan met klanten, gasten en cliënten, ben ik trainingen gaan ontwikkelen om klantbeleving weer op de kaart te zetten. Ik heb trainingen ontwikkeld voor iedereen die te maken heeft met klantcontact, denk hierbij aan telefonistes - receptionistes - winkelpersoneel - horecapersoneel enz.. en die het verschil wil maken tussen gewoon goed en een memorabele beleving. Deze trainingen zijn mogelijk voor groepen, maar zeker ook zijn individuele trainingen mogelijk. Samen met u worden deze trainingen op maat gemaakt. In de voorbespreking gaan we samen kijken naar uw visie op gastvrijheid en hoe deze het beste kan worden uitgedragen.


Mijn kracht is dat ik altijd uitga van het positieve in de mens: iedereen doet zijn best!


Het resultaat zal zijn: beter contact met klanten, gasten en cliënten, deze zullen positief over u praten (imago-verbetering) en dus meer omzet. Maar ook hebben medewerkers meer plezier in hun werk.


Consulten

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we uw visie op gastvrijheid. Mijn doel is te begrijpen wat u nodig heeft, zodat we samen een goed plan kunnen maken.

Strategische planning

Ik combineer jaren ervaring met frisse ideeën om uitdagingen aan te gaan en u te helpen klantbeleving op de kaart te zetten. Visie, innovatie, verbinden en strategisch "mee"denken. Dat is wat mij anders dan anderen maakt.

Trainingen

Iedereen kan een plan maken ik wil dat u het ook uitvoert. Door middel van op maat gemaakte trainingen gaan we samen aan de slag!